search2, search, magnifier, lookup, find
אמיגו פתח תקווה מוכרת מוצרים כשרים
משלוח חינם בקניה מעל 400 ₪
03-9040440
phone2, phone, contact, telephone, support, call
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
אמיגו פתח תקווה חנות הקפה שלכם
קפה, קפסולות ועוד
מטחנות קפה
מכונות אספרסו
מוצרים נלווים
דף הבית >> מדריך >> מאמרים על קפה >> מה משפיע על טעם האספרסו
 
על טעם האספרסו משפיעים גורמים רבים. החל מסוג הקפה ועד למי שמכנין את הקפה.
להלן חלק מהמרכיבים שמשפיעים על טעם האספרסו:
  • הקפה - מדינת הגידול / אזור הגידול / התערובת - :
    • כל מדינה, מטע, ואזור גידול הקפה שלה המושפעים מגובה, כמות הגשמים, סוג האדמה, כמות שמש, רוחות, גיל העצים ועוד
    • זן העץ - יש הרבה זני עצים כגון: בורבון, טיפיקה ועוד. כל זן עם הטעמים שלו. (להלן קישור למפת משפחות זני עצי הקפה)
    • סוג העץ (ערביקה - רובוסטה) והיחס בניהם: ערביקה מוסיפה טעמי פרות, חומציות, עדינות / רובוסטה מוסיפה אגרסיביות, מתיקות, מרירות - יותר קפאין.
  • שיטת העיבוד:
    • יבש - לאחר הקטיף, מניחים את הפרי לייבוש ולאחר שהפרי התייבש מוציאים את הפולים (חרצנים).
    • רטוב - לאחר הקטיף, מקלפים את הפרי, שוטפים אותו ומניחים את הפולים (החרצנים) לייבוש.
    • דבש - לאחר הקטיף, מקלפים את הפרי ומניחים לייבוש מבלי לשטוף אותו.מה משפיע על טעם הקפה
  • רמת המיון ושיטת הסיווג :
    • טיב הפולים - איכות ניקוי הפולים אחידות בצבע
    • גודל הפולים - גדולים יותר, איכותיים יותר (בדרך כלל)
  • אזור ושיטת האחסון:
    • מיקום המחסנים - באזורים חמים
    • מבנה המחסנים - פתוח, מבוקר לחות וחום
  • שיטת הקליה - קליה באוויר, קליה על אש
  • רמת הקליה:
    • קליה בהירה - חמצמץ, טעמי פירות
    • קליה בינונית - ארומטי, מלא בטעמים
    • קליה כהה - מרירות, עוצמתי
  • טריות הפולים - הזמן שעובר מסיום הקליה עד להכנת הקפה.
  • איכות המים - מים עם כלור או טעמים לא נעימים יכולים להרוס את הקפה.
  • טמפרטורת המים - טמפרטורת המים הרצויה בסביבות 92 מעלות.
    • מים רותחים שורפים את הקפה,
    • מים קרים לא מצליחים להוציא מהקפה הטחון את מרכיבי הטעם
  • טחינה מתאימה - הטחינה נכונה תגרום לקפה לזרום 25±5 שניות ולהפיק 30 מיליליטר אספרסו
    • טחינה גסה מידי - המים לא מצליחים לחלוט את הקפה והוא זורם מהר
    • טחינה דקה מידי - המים לא מצליחים לעבור דרך הקפה
  • זמן חליטה - ריסטרטו, קצר, ארוך 
  • מכונת האספרסו - מקצועית, עם מגביר קרמה, דוד גדול, מבוקר לחץ וטמפרטורה, מחליף חום ועוד.
  • הבריסטה - כמות הקפה בידית, דחיסה נכונה, ישרה, שיחרור מים לפני, ניקוי הידית ועוד
  • האחוזים הם על דעתי. מהות האחוזים היא כמה ישפיע שינוי בסעיף מסוים על טעם הקפה.
    מקצועיות הבריסטה הנדרשת יורדת ככול שהמכונה יותר מתוחכמת
    למרות האחוזים, רוב הסעיפים יכולים להטיל "וטו" על טעם המשקה ולהרוס אותו.