search2, search, magnifier, lookup, find
אמיגו פתח תקווה מוכרת מוצרים כשרים
משלוח חינם בקניה מעל 400 ₪
03-9040440
phone2, phone, contact, telephone, support, call
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
אמיגו פתח תקווה חנות הקפה שלכם
קפה, קפסולות ועוד
מטחנות קפה
מכונות אספרסו
מוצרים נלווים
דף הבית >> מדריך >> עולם המטחנות >> מטחנה לתבלינים
בחרתם במטחנה המיועדת לטחון תבלינים, גרעינים, אגוזים או כל סוג של גרגרים
טחינת תבלינים אינה דומה לטחינת פולי קפה. פולי קפה הם פריכים, ומתנפצים בקלות.
חלק גדול מהתבלינים הם יותר שמנוניים, דביקים, קשים ומתנהגים בצורה שונה. אין טחינת פרג, דומה לטחינת שומשום.
למעשה אין הרבה מטחנות מסוגלות לטחון את כל סוגי התבלינים.
המטחנות המומלצות הן.
 
מכתש ועלי הטחינה הטובה ביותר לתבלינים היא מכתש ועלי. שימוש במכתש ועלי מפורר את הגרגרים לגודל המתאים. היתרון של המכתש והעלי שהחומר הנטחן לא מתחמם. הבעיות: דורש עבודה, כח וסבלנות. לא מתאים לגרגרים קשים, למשל גרגרי חומוס. הטחינה לא אחידה.
מטחנת סכינים, מטחנת סכינים בנויות משתי סכינים המסתובבים במהירות ומנפצים את הגרגרים, ממש כמו בלנדר. ככול שטוחנים יותר זמן, החומר נטחן לגרגרים דקים יותר. הבעיות: הטחינה לא אחידה, חלק מהשבבים גדולים וחלקם קטנים. כמו כן ככול שטוחנים יותר, החומר הנטחן מתחמם יותר. לכן כדי להגיע לעובי הדרוש, יש לטחון ולהפסיק חליפות ולהשתדל שהנטחן לא יתחמם יתר על המידה.