search2, search, magnifier, lookup, find
אמיגו פתח תקווה מוכרת מוצרים כשרים
משלוח חינם בקניה מעל 400 ₪
03-9040440
phone2, phone, contact, telephone, support, call
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
אמיגו פתח תקווה חנות הקפה שלכם
קפה, קפסולות ועוד
מטחנות קפה
מכונות אספרסו
מוצרים נלווים
דף הבית >> מדריך >> מאמרים על קפה >> טחינת קפה
טחינה קפה
למה בכלל צריך לטחון קפה? ומה הייתרון בטחינת קפה בבית? מדוע אי אפשר להשתמש בפולי הקפה כפי שהם כדי להכין מהם קפה טוב?
האמת היא, שאכן כן ניתן להכין קפה תוך שימוש בפולי קפה שלמים, אך התוצאה תהיה מאכזבת ביותר. בטחינת הקפה אנו גם שוברים את הקליפה הקשה של פולי הקפה וגם מגדילים בצורה משמעותית את שטח הפנים של גרגרי הקפה ובכך מגדילים את המגע בין הקפה למים.
כתוצאה מכך, מצליחים למצות היטב את השמן מתוך הקפה, כדי להפוך אותו לאותו הקפה המדהים שאנו שותים.
 
עובי הטחינה
עובי הטחינה הוא אחד הפרמטרים החשובים בטחינת הקפה. את עובי הטחינה קובע המשתמש בהתאם לצורת הכנת הקפה שברצונו להכין. ככול שהטחינה דקה יותר, יש יורת מגע בין המים לקפה הטחון ונדרש פחות זמן כדי ששמנים וארומה מהקפה יעברו למים.
ההבדל בין רמות הטחינה נובע מהלחץ שמופעל על המים העוברים על הקפה.
בקפה פילטר לחץ המים הוא הלחץ הכבידה בלבד, ולכן הטחינה צריכה להיות גסה, ובאספרסו הלחץ גבוה ולכן הטחינה צריכה להיות דקה.
יוצא מכלל זה הוא הקפה הטורקי, ששם נדרשת טחינה דקה במיוחד, לכדי אבקה, מכיוון שהקפה הטחון נשאר בספל. בטחינה גסה יצופו גרגרים.
אפשר לתאר את רמות הטחינה הבסיסיות:
  • גס – גרגרי פולי הקפה דומים בגודל לסוכר חום
  • בינוני – עובי גרגרי הקפה דומה לסוכר לבן
  • דק – עובי גרגרי הקפה דומה למלח שולחני או פלפל חריף
  • דק מאד –הקפה נראה כמו אבקה
לא קיים סטנדרט המגדיר את עובי הטחינה. לכל מטחנה יש סקאלה משלה. וכל המשתמשים לומדים עם הזמן כיצד לכוון את המטחנה שברשותם.
קיימים נסיונות להשתמש בסטנדרט שקיים לגודל חלקיקים הבנוי על גודל החורים במסנן רשת, הנקרא mesh (ראו כתבה בנפרד על הגדרות ה-mesh)
בזמן הטחינה אנו טוחנים את פולי הקפה לגרגרים קטנים. בטבלה מצויין גם מספר החלקיקים שמתחלק פול קפה בודד.
בחנות אנו מחזיקים מטחנת דיטינג מקצועית כדי לטחון ללקוחות. להלן דרגות הטחינה של מטחנה זו: (ושוב מטחנה אחרת, דרגות טחינה אחרות)

 
מספר עובי הטחינה מיועד ל- גודל mesh (בשיטת US) לכמה חלקיקים מתחלק פול בודד בממוצע
1 דק לכדי אבקה קפה טורקי 70-100 15,000-30,000
2.5 דק מאד מכונות אספרסו מקצועיות 200-350 4,000-6,000
3 דק מכונות אספרסו ביתיות 300-500 3,000-4,500
4 בינוני דק ארופרס, בריקה 450-600 1000-2,500
5 בינוני מקינטה 500-700 700-1000
5.5 בינוני גס פילטר נייר 600-800 500-800
6 גס פילטר מתכת 700-900 250-600
7 גס מאד פלנג'ר, חליטה קרה 800-1200 100-300