search2, search, magnifier, lookup, find
אמיגו פתח תקווה מוכרת מוצרים כשרים
משלוח חינם בקניה מעל 400 ₪
03-9040440
phone2, phone, contact, telephone, support, call
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
אמיגו פתח תקווה חנות הקפה שלכם
קפה, קפסולות ועוד
מטחנות קפה
מכונות אספרסו
מוצרים נלווים
דף הבית >> מדריך >> עולם המטחנות >> מטחנה למסעדה
בחרתם במטחנה המיועדת לבית קפה או מסעדה
בבית קפה או מסעדה יש חשיבות מאד גדולה לזמן.

טחינת קפה לוקחת זמן! מהירות המטחנה מושפעת בעיקר מסוג הסכינים (שטוחות או קוניות) מגודלם. סכינים גדולות יותר טוחנות מהר יותר.
לדוגמא: למטחנה עם סכינים שטוחות בקוטר 50 מ"מ לוקח בין 1-1.5 שניה לגרם קפה. כלומר ייקח לטחון מנת אספרסו בודדת כ- 8 עד 9 שניות.
זה אמנם זמן קצר, אך!!!
במציאות של בית קפה או מסעדה עמוסים, זה הופך לקריטי. הכל לוקח זמן. קחו למשל ארוע, שבו ברגע מסויים ניגשים לעמדת הקפה 10 אנשים.
להלן הזמנים הממוצעים להכנת כוס משקה.
טחינה 9 שניות, דחיסה 4 שניות, הכנת האספרסו כ-25 שניות, הקצפת חלב לכוס בודדת כ-17-20 שניות, מזיגת החלב בספל כ-6 שניות הגשה כ-4 שניות. תוסיפו לזה פעולות אחזקה נוספות כגון: הוצאת החלב מהמקרר, שטיפת הקנקן, הוספת פולי קפה למטחנה, ועוד הפרעות או בקשות מיוחדות.
בחישוב ממוצע בבית קפה עם מכונת 2 ראשים רואים שהכנת אספרסו עם מטחנה רגילה יימשך כדקה.
ניתן לצמצם את זמן הטחינה, ובכך את זמן ההכנה ב-2 שיטות: מחלק מנות או מטחנה מהירה מאד.
באופן כללי: מבחינת איכות האספרסו מטחנה מהירה עדיפה על מחלק מנות, מבחינת מחיר מטחנת מחלק מנות זולה בהרבה.
במחלק מנות טוחנים את הקפה מראש למיכל קפה טחון, ובזמן הכנת האספרסו מושכים ידית, פעולה הנמשכת כ-2 שניות.
כדי לקבל את ההחלטה הנכונה לגבי המטחנה חשוב לדעת לאן מיועדת המטחנה.
  • מטחנה לעמדת קפה בארועים - מטחנה עם מחלק מנות (רצוי שגם מיכל הפולים ומיכל הקפה הטחון יהיו גדולים). הסיבה היא קודם כל במקום כזה המהירות מאד חשובה. הלקוחות מגיעים כולם ברגע מסויים. שנית, הלקוחות הם בדרך כלל לקוחות מזדמנים.
  • מטחנה לבית קפה איכותי, שהקפה הוא מרכיב עיקרי - מטחנה מהירה.  הסיבה, איכות הקפה תשתפר והלקוחות יעריכו את זה.
  • מטחנה לפיצוציה או מסעדה, שהקפה הוא מרכיב משני - מטחנה רגילה או מטחנה עם מחלק מנות
  • בית קפה בהקמה שמרכיב המחיר מאד חשוב - מטחנה עם מחלק מנות
אפשר גם לקבל החלטה על סמך כמה שאלות פשוטות בהתאם לתרשים הבא:
  1. כמה כוסות משקה מצפים להכין בעומס? הכוונה היא, האם אתם מצפים שהרבה לקוחות יעמדו בתור וימתינו למשקה?
  2. כמה אתם מוכנים להשקיע במטחנה? הייתי מגדיר בינוני כסכום בין 2,000 ש"ח ל-4,000 ש"ח
  3. כמה חשוב לכם איכות האספרסו? במקומות שבהן  איכות הקפה מקרינה על איכות המקום, חשוב שתהה מטחנה הולמת.