לא כל מי שרוצה להכין קפוצ'ינו, אוהב או מצליח להקציף חלב עם הקיטור במכונת האספרסו, יתרה מזאת לא לכל מכונת אספרסו יש צינורית הקצפה.
כמו כן יש כאלו שאוהבים משקאות אחרים עם חלב מוקצף כגון נס קפה, שוקו ועוד.
לשם כך נבנו מקציפי החלב.
המקציפים מתחלקים ל-2 קטגוריות:
- מקציפים קרים - כאלו שנדרש לחמם את החלב טרם ההקצפה.
- מקציפים מחממים - כאלו שגם מקציפים וגם מחממים את החלב בו זמנית.
אנו באמיגו קפה פתח תקווה מחזיקים סוגים רבים של מקציפים מ-2 הקטגוריות.