location, location, map, marker, pin
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
phone2, phone, contact, telephone, support, call
03-9040440
דף הבית >> מדריך >> שיטות שונות להכנת קפה - לא רק אספרסו >> קפה פלנג'ר או כפי שנקרא בעולם French Press
 

פלנג'ר, או בשמו הלועזי French Press (מכשיר לחיצה צרפתי) הוא אחד המתקנים הפשוטים להכנת קפה טוב. הקפה המופק מהפלנג'ר דומה לקפה בוץ, אך ללא גרגרים ומשקעים.

המכשיר מורכב מקנקן עשוי זכוכית בדרך כלל, ומכסה מחורר שדרכו עובר מוט, המחובר למסננת מתכת או פלסטיק. משרים בכלי קפה טחון גס במים חמים למשך מספר דקות. המים סופחים את השמן והארומה של הקפה ואז דוחסים את המשקע בעזרת המסננת לתחתית הכלי. מעל למסננת מתקבל קפה צלול, נקי ונעים ללגימה
.

איך מכינים קפה טוב בפלנג'ר?
  •     מניחים את הפלנג'ר במקום יבש ולא חלק.
  •     שולפים את המכסה המחובר לידית ולפילטר ומניחים אותם בצד.
  •     עבור כל ספל קפה מכניסים כפית גדושה קפה טחון גס לתוך הקנקן. קפה טחון דק מידי סותם את רשת המסננת ומקשה על הלחיצה.
  •     מוזגים מים חמים (לא רותחים, לאחר שהמים רתוחים יש להמתין כחצי דקה לפני שמוזגים אותם) לתוך הקנקן. אסור למלא את הקנקן עד שפתו, מפלס המים צריך להיות לפחות 2 ס"מ מתחת לשפת הקנקן.
  •     בוחשים בעדינות את המים והקפה בעזרת כפית עץ או פלסטיק עמיד. רצוי לא להשתמש בכפית מתכת, העלולה לסדוק את הזכוכית החמה.
  •     סוגרים את הכלי במכסה עם המסננת וממתינים כ-4 דקות, עד שהמים סופחים היטב את ארומת הקפה.
  •     ביד אחת אוחזים בידית הקנקן, וביד השניה דוחפים בעדינות את מוט המסננת לתחתית הקנקן, תוך הפעלת לחץ מינימלי. חשוב להקפיד שהלחיצה תהיה ישר כלפי מטה ולא באלכסון. אם קשה מאוד להוריד את המסננת, אסור להפעיל לחץ קיצוני, יש להוציא את המסננת, לבחוש, ולחזור על הפעולה.
  •     מוזגים את הקפה הצלול לספלים.
  •     לאחר השימוש יש להוציא את המסננת ולשטוף אותה היטב.