location, location, map, marker, pin
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
phone2, phone, contact, telephone, support, call
03-9040440
דף הבית >> מדריך >> תשובות לשאלות נפוצות - FAQ
תשובות לשאלות נפוצות - FAQ          
 
שאלה: קניתי מטחנה חדשה ומצאתי בה שאריות קפה, בחנות אמרו שזה בסדר. האם המטחנה משומשת?
תשובה: לא, המטחנה חדשה.
חברות המיצרות מטחנות בודקות את כל המטחנות לפני שיווקן בעזרת קפה טחון. כשקונים מטחנה, לפעמים מוצאים בה שאריות קפה שנשארו מהבדיקה.
זה בסדר, אין אפשרות לנקות את המטחנה בצורה מלאה. החברות מכניסות לתוך המטחנה דף המסביר מדוע יש שאריות קפה במטחנה.
בדף כתוב:
IMPORTANT
Dear Customar, We test our products.The coffee grinder you purchased was tested with real coffee beans. Although it was cleaned thoroughly, coffee powder may still be present. Thank you for your understanding.

בתרגום חופשי הן אומרות:
"לקוח יקר, אנו בודקים את כל המטחנות שלנו. מטחנת הקפה שרכשתם נבדקה עם פולי קפה אמיתיים. למרות שהמטחנה נוקתה בצורה יסודית, אבקת קפה עלולה להשאר. תודה על הבנתכם."
שאלה: קניתי מכונת אספרסו עם דוד יחיד, ואמרו לי שאני צריך לעשות שטיפה עם סלסלה עיוורת. מה זה?
תשובה: סלסלה עיוורת זו סלסלה ללא חורים.
במכונות עם דוד יחיד יש שסתום תלת כיווני המשחרר את הלחץ המצטבר, במהלך החליטה מעל הקפה, מיד בסיום החליטה למגש הטיפטוף.
בתהליך זה המכונה בעצם "שואבת" שאריות קפה לתוך ראש המכונה ומלכלכך את הרשת והצנרת הפנימית.
לכן מומלץ כל כ-200 כוסות לעשות שטיפה נגדית עם חומר מתאם.
שאלה: מדוע משתמשים בפרסוסטט ולא בטרמוסטט במכונות אספרסו עם מחליף חום?
תשובה: כי מדידת לחץ בקיטור יותר מדויקת - להלן ההסבר.
מד לחץ-פרסוסטט, לעומת מדיד טמפרטורה-טרמוסטט, כבקר במכונת אספרסו
השאלה הראשונה היא, מה אנו רוצים למדוד? לחץ או טמפרטורה? בפועל, אם יודעים את הלחץ אפשר לחשב את הטמפרטורה, ולהיפך. אולם המדידים שלהם שונים במבנה ובצורת התפקוד.
שנית, מה הולכים למדוד? קיטור או מים חמים? כללית: מדיד לחץ עובד טוב עם קיטור ומדיד טמפרטורה עובד טוב במגע ישיר עם מים.
במכונות מקצועיות עם מחליף חום או בדוד הקיטור שבמכונות עם 2 דוודים, יש נפח גדול של אדים, יש יתרון ברור למדידת הלחץ. הלחץ בכל הדוד קבוע. לא משנה מיקום נקודת המדידה. הטמפרטורה בדוד, לעומת זאת, משתנה ככול שמתקרבים לגוף החימום. בנוסף, שינוי בלחץ ישתקף מיידית בשינוי בטמפרטורה.
לחלופין, ניתן למדוד את הטמפרטורה בדוד הקיטור על ידי הוספת מדיד שירד עד לגובה המים בדוד. אבל זהו פתרון לא הכי יעיל והתגובה שלו להתקררות הקיטור תהיה איטית.

פתרון אחר הוא למדוד את הטמפרטורה, ע"י חיישן חיצוני שיוטמע במתכת של הדוד עצמו. זה חוסך את הטרחה של לתקוע מדיד בתוך המים שעלול להתלכלך ולקבל ציפוי של אבנית. התוצאה בדרך כלל טובה אבל התגובה קצת איטית.
לכן, יש מכונות אספרסו עם דוד יחיד שבהן מודדים את הטמפרטורה של הדוד עצמו ולא את טמפרטורת המים ישירות.