search2, search, magnifier, lookup, find
אמיגו פתח תקווה מוכרת מוצרים כשרים
משלוח חינם בקניה מעל 400 ₪
03-9040440
phone2, phone, contact, telephone, support, call
ז'בוטינסקי 100, פתח-תקווה
אמיגו פתח תקווה חנות הקפה שלכם
קפה, קפסולות ועוד
מטחנות קפה
מכונות אספרסו
מוצרים נלווים
דף הבית >> מקינטות, פילטר ועוד >> שיטות נוספות להכנת קפה >> מכשיר וואקום סיפון איכותי 5 כוסות של Boeng

מכשיר וואקום סיפון איכותי 5 כוסות של Boeng

מחיר מחירון: 460.00 ₪
מחיר באתר: 288.00 
 
דמי משלוח: 45.00

אחריות: 1 שנה ע"י היבואן - לא כולל שבר
זמן אספקה באמצעות שליח: 5 ימי עסקים
יצרן: 

קניה מאובטחת
קניה מאובטחת
מספר קטלוגי:
 

מידע נוסף
מכשיר וואקום
קפה וואקום זו חוויה מרגשת ומרתקת. המשקה הוא לא רק צלול, אלא גם מספק קפה בטמפרטורה אידיאלית של 88-99 C0. כמה חברות, כולל סטארבקס הצליחו להתגבר על מספר חסרונות של המכשיר ופיתחו מכשירים פשוטים לשימוש ואפילו מכשירים חשמליים חצי אוטומטים.
 
היסטוריה של קפה וואקום
ההתייחסות המוקדמת ביותר לשימוש בוואקום עם כלי זכוכית הופיע בספרות בבברלין בשנת 1830, אך הם לא הצליחו והפטנט ננטש. פטנט דומה נרשם על ידי מאדאם ז'אן ריצ'רד (Madame Jeanne Richard) בשנת 1838 נכשל גם הוא. רק בשנת 1842, כשגברת צרפתייה בשם מריה פאני (Maria Fanny) או כפי שכינתה את עצמה, מאדאם ואסייה (Madame Vassieux) רשמה פטנט למכשיר חליטת קפה בעזרת וואקום. היא החלה לייצר ולמכור את מכשיר הוואקום שלה בהצלחה מדהימה. זו הסיבה שהיא נחשבת לממציאת השיטה. בתחילת הדרך, מכשירי קפה מבוססי וואקום ייוצרו מחומרים שונים כגון זכוכית ומתכת, אבל היום מייצרים את רוב המכשירים מפיירקס, (Pyrex ®) להוציא מכשירי רטרו שמיוצרים מנחושת וזכוכית צבעונית.

איך עובד מכשיר וואקום
אמנם ישנם סוגים רבים של מכשירי וואקום, אולם כולם פועלים בצורה זהה. לכל המכשירים יש שני מכלים המחוברים ביניהם בצינור. למיכל הראשון, שהוא אטום לגמרי, מכניסים מים קרים ואילו לשני מכניסים קפה טחון. צינור היוצא ממיכל הקפה הטחון, עובר דרך המכסה של מיכל המים ומגיע כמעט עד לתחתית מיכל המים. בקצה הצינור יש פילטר קטן, שפעם היה מבד, והיום ממתכת. בשנים האחרונות מייצרים את המיכלים אחד מעל השני בצורה זו הצינור מוכנס בקלות מהחלק העליון של מיכל המים התחתון האטום.
 
מכשיר וואקום בשלב היניקה
  • שלב 1: מחממים את מיכל המים.                                                                                           
  • שלב 2: המים החמים מחממים את האוויר מעל פני המים והמים הכמעט רותחים נדחפים דרך הצינור לתוך מיכל הקפה הטחון. מומלץ לערבב את הקפה הטחון במים החמים הנכנסים.             
  • שלב 3: התהליך נמשך עד שמיכל המים כמעט ריק וכל המים עברו למיכל הקפה הטחון. ואז מורידים את המכשיר ממקור החום או מכבים את מקור החום.                                                    
  • שלב 4: במצב זה מקור החימום כבוי ומיכל המים, המכיל אדי אוויר חם, מתחיל להתקרר. אדי האוויר המתקררים יוצרים לחץ נמוך (וואקום) היונק את הקפה בחזרה דרך הצינור, והמסנן הקטן על קצה הצינור מעביר רק קפה צלול, מתוך מיכל קפה לתוך מיכל מים נקיים.                                
  • שלב 5: לאחר שכל הקפה נשאב בחזרה לתוך מיכל המים (שעכשיו מכילים קפה צלול), פותחים את המכסה, משחררים את הצינור ומוזגים את הקפה המדהים..


יתרונות: מייצר קפה טעים, איכותי, מלא ארומה, נקי וצלול. זוהי שיטת הכנת קפה מעניינת ומרגשת, מעין טקס שבסופו התענוג גדול שבעתיים

חסרונות: העיתוי, מתי להסיר ממקור החום, הוא מרכיב חשוב בהצלחת התהליך. לכן, נדרש מהמשתמש לעמוד קרוב ולהיות ערני. יש לנקוט בזהירות בניקוי המכשיר משום שהוא גדול ועשוי מחומר שביר. 


 







להלן מוצרים אחרים העשויים לעניין אותך:
Aerobie
 
Hario
 
Hario